Brushlettering (nybörjare)
I denna kurs får du lära dig hur man använder penselpenna, så kallad brushpen, för att skriva. Vi går genom enkla övningar och avancerar till ord efter hand.
I kursens pris ingår en penna som du får ta med dig hem och du kommer också att få tillfälle att prova ett flertal olika pennor.

Beräknad tid: 1,5 timme
Antal deltagare: 10-12 st
Kostnad: 200 kr inkl. penna (endast kortbetalning)


Det som vi går igenom i denna kurs ingår i kursen Prova på lettering som är mer omfattande. Läs nedan.

Brushlettering med After work
Detta är samma kurs i brushlettering som ovan. När kursen är avklarad så går vi gemensamt till butiken ifall du önskar handla. När vi är klara med detta går vi tillbaka till Almars krogs lokaler för en god måltid och ett glas vin eller öl. Detta ingår i priset. Extra glas vin eller öl kan köpas till.

Beräknad tid: totalt ca 3 timmar 
Antal deltagare: 10-12 st
Kostnad: 450 kr (inkl. mat och ett glas vin/öl) (endast kortbetalning)

Prova på lettering (nybörjare)
Detta är kursen för dig som vill testa olika typer av lettering. Du får testa lettering från grunden med blyertspenna och suddgummi. Sedan får du prova brushlettering med tuschpennor, allt från enkla övningar till att skriva hela ord.

Genom att prova båda varianterna får du en bra grund att öva vidare på och förhoppningsvis en uppfattning om vilken variant som passar dig bäst.

Ta med blyertspenna och suddgummi (finns även att köpa), övrigt kursmaterial ingår inklusive två pennor (ca värde 50 kr) som du får ta med hem.

Beräknad tid 2,5-3 timmar
Antal deltagare: 10-12 st
Pris: 300 kr (endast kortbetalning)

 

Brushlettering (fördjupning)

För att gå denna kurs är det bra om du har koll på hur man skriver med penselpenna s.k. brushpen. Du behöver inte ha gått kurs men ska ha skrivit/övat hemma på tekniken för att skriva med penselpenna eftersom det inte är något vi kommer att gå genom på kursen.

Detta är kursen för dig som vill komma vidare med din brushlettering. Du kommer att få tips om hur du kan variera ditt skrivande och olika sätt att "dekorera" din lettering med skuggor och outlines bland annat. Har du egna penselpennor så är du välkommen att ta med dem och du kommer även att få prova olika typer av pennor och papper på kursen.

Beräknad tid: 2 timmar
Antal deltagare: 10-12 st
Kostnad: 250 kr (endast kortbetalning)

Ecoline tuschpennor och vattenfärg
Detta är kursen för dig som är nyfiken på Ecoline tuschpennor och vattenfärg. Jag kommer endast mycket kort gå igenom hur man skriver med en penselpenna så det är bra om du har vet lite om brushlettering sedan tidigare.
Tycker du om att variera sätt att skriva och experimentera med färger? Då kommer du att gilla den här kursen.
Jag kommer att visa dig mina favoritsätt att använda dessa pennor och färger och du kommer att få prova Pentels vattenpensel. Vi kommer att prata om hur man kan skriva och kombinera olika färger, hur du kan gå på med vatten efteråt för ett mer "målat" utseende.
Vi kommer också att använda vattenfärger, både ihop med pennorna och enbart för att skapa härliga "färgblandningar" av olika slag.

Beräknad tid: 2 timmar
Av praktiska skäl har denna kurs enbart plats för 6 personer åt gången.
Kostnad: 250 kr (endast kortbetalning)